Lappi on paras paikka pyöräilylomalle Suomessa

Maastopyöräily on yhä suositumpi urheilulaji ja vapaa-ajan harrastus Suomessa. Lajissa ajetaan maastoon suunnitellulla polkupyörällä, jonka runko on vahvistettu. Suomen Lapin luonnonkauniit maisemat antavat loistavat puitteet lajin harrastamiseen. Lapista löytyy monia satoja kilometrejä maastopyöräilyyn soveltuvia reittejä, joista osa on valmiiksi merkittyjä. Myös omien reittien suunnitteleminen on helposti mahdollista kartan avulla.

Mitä varusteita tarvitsen mukaan pyöräilylomalle?

Oikeiden varusteiden valitseminen on olennainen osa maastopyöräilyä. Internet on oiva helpotus kulkuvälineen valitsemiseen, jos haluat ostaa oman maastopyörän sekä muut varusteet. Monet Lapissa sijaitsevat hotellit tarjoavat maastopyörien vuokrausta, joten oman pyörän omistaminen ja mukaan tuominen ei ole välttämätöntä. Maastopyöräilypalveluja on saatavilla esimerkiksi Muoniossa sijaitsevassa Hotel Harrinivassa sekä Pallastunturilla sijaitsevassa Pallas Lapland Hotellissa.Pyöräilylomalla on tärkeää olla mukana oikeanlainen vaatetus. Säänkestävät varusteet on hyvä olla, jotta pyöräily on mukavaa vaihtelevissa sääolosuhteissa. Mukavat ja lajiin soveltuvat vaatteet tekevät pidemmistäkin pyöräilymatkoista sujuvia. Oikeanlaiset vaatteet ja varusteet ehkäisevät lomalaisia saamasta ikäviä hiertymiä sekä tekevät harrastamisesta vaivatonta. Pyöräilypalveluja tarjoavat yritykset antavat tietoa tarpeellisista varusteista, jotka on syytä olla mukana.

Kaldoaivin reitti

Kaldoaivin reitti on maastopyöräilyyn soveltuva reitti, joka kulkee Mieraslompolosta Pulmankijärvelle. Reittiä pidetään yhtenä parhaimmista maastopyöräilyn reiteistä, ja matkaa kertyy noin 70 kilometriä suuntaansa. Reitin lähtöpaikka, Mieraslompolo, sijaitsee noin 40 kilometriä etelään Utsjoelta. Reitin maasto on vaihtelevaa, ja se tarjoaakin haasteita myös kokeneille pyöräilijöille; reitillä on useampia kivikkoja sekä pidempiä nousuja.Monien pyöräilijöiden ylistämä Kaldoaivin reitti kulkee luonnonkauniilla Kaldoaivin erämaa-alueella pohjoisessa Lapissa. Reitin varrella on useita nähtävyyksiä, joita ei pääse kokemaan muualla Suomessa. Hallamittarin tuhoamat metsät, Buksajärven entinen porokylä ja Guorboaivin kolmiomittaustornin jäännökset ovat mieleenpainuvia kokemuksia reitin varrelta. Kaldoaivin reitti on myös mahdollista yhdistää muihin pyöräilyreitteihin, jos halutaan suunnitella pidempiä pyöräilymatkoja.

Ylläs-Levi: Pyöräilemällä hiihtokeskuksesta toiseen

Vuonna 2015 avattu pyöräilyreitti Ylläs-Levi on suosittu kohde pyöräilijöiden keskuudessa. Reitti kulkee kauniin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston halki ja soveltuu kaikentasoisille maastopyöräilijöille, sillä matka on mahdollista suunnitella täysin sen mukaan, minkä tasoinen pyöräilijä on. Alueella on myös mahdollista suunnitella omia reittejä tai kulkea valmiiksi merkittyjä maastopyöräreittejä. Reitit ja vaativuustasot on helposti nähtävissä Ylläksen maastopyöräreittikartasta.