Liverpoolin kannattajat Suomessa

Englantilainen jalkapallojoukkue Liverpool FC on yksi maailman tunnetuimmista ja seuratuimmista joukkueista. Se on perustettu vuonna 1892 ja sen kotikenttä on ollut aina Liverpoolissa sijaitseva Anfield. Syitä joukkueen suosioon on monia, mutta yksi on taatusti joukkueen menestys. Kovimmat vastukset se on saanut Manusta eli Manchester United -joukkueesta sekä Evertonista.Jännitysmomentteja on koettu myös Tottenhamia vastaan pelattaessa. Suomessa jalkapallo ei yllä englantilaisen liigapelin tasolle, joten moni suomalainen seuraa tarkasti Liverpool FC -joukkueen matseja. Suomalaisille faneille Liverpoolin pelien seuraaminen ja yhteishenkeen yhtyminen on nykyisin helpompaa kuin ennen verkkoaikaa. Tosifanit voivat liittyä paikallisjärjestöön, jonka kautta järjestetään tapaamisia Helsingissä, Kotkassa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Kokkolassa, Vaasassa ja Vantaalla.

Fanita Liverpool FC -joukkuetta tyylillä

Englannin valioliigan pelejä on lähetetty Suomen televisioon jo aikaa ennen internetiä. Monille vanhemmille kannattajille Liverpool on tuttu jo vuosikymmenien takaa. Englantilaisen jalkapallon pelaustyylin sanotaan sopivan suomalaiseen mielenlaatuun, sillä se on suoraviivaista, kovaa ja rehtiä, toisin kuin Latinalaisessa Amerikassa pelattava. Nykyisin pelejä on helppo seurata verkon kautta. Jos haluat sukeltaa syvälle tunnelmaan, kannattaa hankkia itselle vaikkapa aito Liverpool FC -paita. Täältä löydät Liverpool fanituotteet. Liittyminen OLSC eli Official Supporters Club Finlandin fanitoimintaan on erinomainen idea, jonka kautta voi tavata muita joukkueen kannattajia. Näissä tapaamisissa jalkapallojoukkueen viralliset fanituotteet luovat hienosti yhteishenkeä. Yhteyttä muihin faneihin voi pitää järjestön facebook- ja verkkosivujen kautta.

Kaukofanitus

Jalkapallosta ja eritysesti Liverpool FC -joukkueesta kiinnostuneita löytyy joka paikasta. Monille englantilaisille oma jalkapallojoukkue määräytyy asuinpaikan mukaan, ja fanitus on vakava asia, jolla voi olla laaja-alaisia vaikutuksia. Suomalaisille on useimmiten asiaan rennompi ote, ja fanimatka Liverpooliin seuraamaan oman suosikkijoukkeen matsia Anfieldin kentällä on edessä siintävä unelma. Ennen unelman toteutumista sekä verkko että kannatusyhdistys tarjoavat monenlaista tekemistä. Oman joukkueen matsien seuraaminen ja niiden veikkaaminen, sekä kannatusyhdistyksen kokouksiin osallistuminen tekevät fanituksesta todellisempaa. Muiden fanien seurassa on mielenkiintoista jakaa ajatuksia ja tietoa peleistä ja veikkauksista, ja samalla voi tuntea yhteenkuuluvuutta muihin saman kiinnostuksen kohteen jakaviin. Pue päällesi punavalkoinen Liverpool FC -paita ja kajauta You Will Never Walk Alone -kannatuslaulu korkealta ja kovaa!